Op uw eigen moment leren omgaan met knie- of heupartrose

Op uw eigen moment leren omgaan met knie- of heupartrose

Wat is de Join2Move app?

Join2Move is een mobiele app die u helpt om zelf actief met knie- of heupartrose om te gaan. U volgt een programma van 12 weken waarbij u wekelijks beweegopdrachten, oefeningen en informatie over artrose ontvangt. Dit kunt u zelf thuis doen, zonder hulp van een fysiotherapeut. Het Nivel heeft tussen 2009 en 2014 onderzoek gedaan naar Join2Move bij mensen met knie en heup artrose. De Hogeschool Utrecht draagt er aan bij dat de inhoud van Join2Move overeenkomt met de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Wat is het doel van Join2Move?

Join2Move heeft als doel om mensen met artrose-klachten aan de heup of knie te begeleiden naar (het behouden van) een actieve leefstijl, door gedoseerd te bewegen. Gedoseerd bewegen houdt de conditie op peil, spieren sterk, gewrichten soepel en geest gezond. Door het volgen van het Join2Move programma zult u merken dat dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen doen of fietsen, gemakkelijker zullen gaan.

Uw hulp bij artrose

Op de Join2Move app vindt u een schat aan informatie over artrose. Wat is het, hoe ontstaat het en het belangrijkste: hoe gaat u ermee om. De app staat boordevol tips om zo goed mogelijk met artrose te kunnen leven. Hierbij doorloopt het programma met u de onderstaande stappen.

U kunt zelf een activiteit kiezen die u wilt verbeteren zoals fietsen of wandelen. U ontvangt elke week een nieuwe opdracht met een persoonlijk schema bouwt u de activiteiten stapsgewijs op u wordt gestimuleerd om een actievere leefstijl te krijgen. U ontvangt elke week drie beweegopdrachten en elke dag een oefening.

DOWNLOAD APP STORE DOWNLOAD PLAY STORE

Hoe werkt de app?

Download de app
Download de app uit de App Store of Play Store en log in op de veilige omgeving van Join2Move.

Start met bewegen
Met Join2Move wordt u gestimuleerd om regelmatig te (blijven) bewegen en uw beweegactiviteit gecontroleerd op te bouwen.

Merk de verbetering
U zult merken dat dagelijkse activiteiten, zoals fietsen of lopen, gemakkelijker gaan, en dat de klachten afnemen.

STAP 1

Maak een account aan
Maak in twee stappen een account voor Join2Move aan.
Als u de app heeft gedownload op uw uw telefoon kunt u eenmalig, uw naam, emailadres en telefoonnummer invoeren om vervolgens een viercijferige code te kiezen waarmee u voortaan kunt inloggen in de app.

STAP 2

Beweegprogramma instellen
U kunt het beweegprogramma zelf instellen naar uw voorkeuren. U kiest een beweegactiviteit die bij u past, kiest de dagen waarop u wilt gaan bewegen en omschrijft uw persoonlijk doel voor het programma.

STAP 3

Uw programma aanpassen op uw niveau
In de eerste week doet u een basismeting om uw programma aan te passen op uw persoonlijke niveau. Daarvoor doet u drie activiteiten zonder vooraf gesteld doel. Het is belangrijk dat u tijdens de basismetingen normaal beweegt naar uw kunnen zonder te forceren.

STAP 4

Tijdens het programma
Als u de Join2Move app opent dan komt u op het startscherm terecht. Daar ziet u in een oogopslag wanneer u de volgende activiteit gaat doen, welke oefening u kunt doen en de informatie die voor die week voor u is uitgelicht
U ontvangt ook automatisch meldingen als het tijd is om uw beweegactiviteit of oefeningen te doen. Zo blijft u regelmatig bewegen en haalt u uw einddoel.

STAP 5

Start programma
Na afronding van de basismeting krijgt u te zien hoe uw programma opgebouwd wordt en kunt u uw programma starten. De activiteiten en oefeningen worden dan voor de komende 11 weken voor u klaar gezet.
Er wordt bij het starten van het programma gecontroleerd of u toegang heeft tot het volledige programma. Dat doen we op basis van het emailadres in uw account. Als u nog geen toegangscode heeft dan kunt u via deze link er een kopen en daarmee uw programma starten.