Voor wie en waarom dit platform?

Voor wie en waarom dit platform?

Beweging is belangrijk om de klachten te verminderen. Bewegen voorkomt ook dat klachten terugkomen of verergeren. Geoefende spieren geven het gewricht stevigheid, waardoor het meer kan verdragen en minder pijn doet. Maar ga hierbij niet te ver! Via dit platform geven we handvatten en houvast om op een geschikte manier te bewegen, met artrose. Maar ook om te voorkomen dat beginnende artroseklachten erger worden. Een beetje pijn? Ga toch bewegen. Pak artrose aan! 

En bovendien: volgens het ministerie van VWS zal de diagnose artrose met 40 – 55% stijgen tot 2040. Artrose is daarmee de meest gediagnosticeerde aandoening. We voorzien een grote uitdaging om mensen met artrose goed te begeleiden naar zelfredzaamheid én om de betaalbaarheid van zorg, doelmatige én betere zorg en begeleiding te bieden. Daarom hebben we de krachten gebundeld.

Wie zijn ‘we’

We zijn RegiozorgNU, Zorgbelang en Raedelijn en gezamenlijk werken we aan betere artrosezorg in de regio Utrecht. Op dit platform hebben we samen met zorgverleners (orthopeden, reumatologen, huisartsen en fysiotherapeuten) informatie gebundeld. Over artrose maar ook tips en advies voor een algemeen dagelijks leven met artrose. Hoe kan je goed blijven bewegen, wat heb je nodig en hoe kun je in contact komen met mensen die je kunnen helpen.

Ben je bekend met artrose en heb je veel pijn? Dan kunnen wij ons voorstellen dat een algemeen dagelijks leven met veel beweging nog heel ver weg lijkt. Maar nadat je hierover met je arts gesproken hebt en door rust en medicatie minder pijn ervaart, kan dit platform handvatten geven om beweging in het dagelijks leven een plek te geven.

Via deze website stellen wij geen diagnose maar we willen mensen wel bekend maken met de klachten en symptomen van artrose. Als we meer mensen bewust kunnen maken van de beginnende klachten, kunnen we samen voorkomen dat artrose bewegingsbeperking oplevert. Samen meer bewegen is bovendien altijd goed. Al is het maar een klein ommetje. Gezond maar ook heel gezellig!